english
German
Italiano
Hrvatski
srbski
Makedonski
prevajanje, prevajalska agencija
Anton Krašovec
Anton Krašovec,
ustanovitelj Alkemista
"Cilj Fundacije Alkemist, je z najmanjšimi možnimi administrativnimi stroški pomagati čim večjemu številu otrok, ljudi v stiski ali drugače prikrajšanim, ki potrebujejo pomoč, tako doma kot po svetu.

Fundacija Alkemist se v tem trenutku financira samostojno, z lastnimi sredstvi. Zaenkrat navdušujemo z manjšimi dobrodelnimi akcijami, kaj kmalu pa se bodo naše akcije razširile preko meja. Spremljajte in spodbujajte nas, prej ali slej se bomo lotili velikih projektov, kot so gradnje bolnišnic, domov, učilnic ... Takrat bomo potrebovali tudi vašo pomoč, vendar šele ko bomo vredni vašega zaupanja.

S spodaj omenjenimi akcijami smo se že dotaknili otrok in ljudi, ki smo jih izvedli z našimi srčnimi, finančnimi in drugimi sredstvi. "

Fundacija Alkemist

 

S spodaj omenjenimi akcijami smo se že dotaknili otrok in ljudi, ki smo jih izvedli z našimi srčnimi, finančnimi in drugimi sredstvi.

Pralni stroji v Železnikih
Prvo akcijo smo izpeljali v Železnikih, kjer smo petim družinam, ki so bile žrtve potresa, podarili nove pralne stroje.

Z Rožmarinkami na dobrodelnem koncertu Bodi boter otroku, 7. marec 2010
V nedeljo, 7. marca, je v ljubljanski Festivalni dvorani potekal dobrodelni koncert ob 15. obletnici delovanja skupine Rožmarinke, izkupiček koncerta pa je bil namenjen otrokom Mladinskega doma Malči Beličeve. Med podporniki je bilo tudi prevajalsko podjetje Alkemist.

Alkemist podprl otroški ekstempore 2009, 14. maj 2009
Na svetovni dan muzejev so se v Dobrepolju na zelenici pred osnovno šolo na tradicionalnem otroškem ekstemporu zbrali učenci in dijaki iz šol treh občin: Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica ter ustvarili rastoče vrbove skulpture. V sončnem dopoldnevu je postopno zrasla skulptura iz vrbovih vej, ki so jih otroci sami očistili listja in učvrstili v pokončno ogrodje "eko" hiške. V prihodnosti, ko bo hišica ozelenela, bo nudila zavetje dobrepoljskim otrokom. Navdušenje otrok in dijakov pa bo morda v prihodnosti razlog tudi za izgradnjo podobnih skulptur na drugih mestih, kar si seveda želimo tudi alkemisti, ki spodbujamo tovrstne projekte mladih.

Sredstva za obdarovanje podarili otrokom iz doma Malči Beličeve, 16. december 2009
V prevajalskem podjetju Alkemist smo se odločili, da sredstva za obdarovanje poslovnih partnerjev in sodelavcev porabimo tako, da 50 varovancev Mladinskega doma Malči Beličeve odpeljemo v vodni park Atlantis, kjer so se ne le nakopali, ampak tudi nasmejali in preživeli prijetno zimsko popoldne. Po vodnem druženju pa so se pridružili praznovanju rojstnega dne Fundacije Alkemist, kjer so se posladkali s torto in nas z iskrivimi otroškimi nasmehi še bolj razveselili.

Alkemist za Ostržkove otroke, 24. december 2009
V zgodnjem zimskem jutru smo presenetili otroke v prenovljenem vrtcu Ostržek v Novem mestu. Malčkom iz skupine Piščančki smo podarili 53 slikanic ter nekaj didaktičnih igrač, s pomočjo katerih bodo lahko odkrivali čarobni svet pravljic in se vsak dan naučili kaj novega.